Corona (Covid-19) beleid

Datum: 13 september 2022

Geachte patiënt/ouder/verzorger,

Middels deze blog willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en wat hiervan de gevolgen zijn voor u als patiënt van de Tandartspraktijk Tjiam.

Voor bepaalde spoedindicaties zijn wij gewoon open en u kunt hiervoor een afspraak maken per telefoon.

U als patiënt/ouder/begeleider willen wij vragen de genomen maatregelen aandachtig te lezen en zo goed mogelijk na te komen.

Huisregels tijdens de coronaperiode

U mag uitsluitend de praktijk betreden indien u een afspraak heeft en voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

– U en uw gezinsleden hebben geen enkele ziekteverschijnselen van covid-19 (koorts, hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, hoofdpijn) gehad in de 14 dagen voorafgaand aan uw bezoek.

– U heeft een halfuur voorafgaand aan uw afspraak geen verhoging; uw temperatuur mag niet hoger zijn dan 38 graden Celsius.

– U heeft gedoucht (inclusief hoofd- /gezichtshaar), heeft schone kleding aan en u heeft uw tanden gepoetst (3 minuten).

– U treedt de praktijk niet eerder binnen dan één minuut voor de afspraak en u probeert de praktijk vrijwel direct te verlaten na uw afspraak.

– Voorkom rijen bij de wachtkamer. Bij drukte kunt u telefonisch een vervolgafspraak maken.

– Het liefst willen wij enkel de patiënt in de praktijk zien. Neem geen aanhang (partners, vriendjes, kennissen) mee. Kinderen die een afspraak hebben, mogen met maximaal 1 ouder/begeleider naar de praktijk komen. Graag verzoeken wij u om de ouder/begeleider buiten de praktijk te laten wachten. Indien er vragen zijn over de behandeling, kunnen deze aan de assistent doorgegeven worden. De tandarts probeert dan de vraag te beantwoorden. Zo willen wij voorkomen dat de behandelkamers te druk worden.

– U dient bij het betreden van de praktijk uw handen te wassen met zeep of te desinfecteren met hand alcohol (in de wachtkamer beschikbaar).

– Probeer in de praktijk overal 1,5 meter afstand te houden tot andere personen. In de behandelkamer kan de 1,5 meter-regel tot uw behandelaar niet uitgevoerd worden. Hiervoor zijn andere maatregelen genomen.

– Voorkom dat patiënten (of evt. begeleider) deurkrukken, tafeloppervlakken, stoelen, uw mobiele telefoon, uw tas, uw gezicht, etc. aanraken.

Overige maatregelen:

  • Mondkapje is niet verplicht in de wachtkamer.
  • Schud geen handen.
  • Houd buiten de stoel zo veel mogelijk minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Hoest en nies in een tissue of in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg

In de praktijk is een reeks maatregelen genomen om zowel uw als onze veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. In principe zijn deze maatregelen niet nieuw in de mondzorg, maar deze zijn op dit moment verder aangescherpt vanwege de recente ontwikkelingen.

Wij danken u voor uw begrip en wensen u heel veel sterkte in deze tijden. Ons team staat voor u klaar om u de nodige zorg te kunnen blijven bieden. Wij zijn uiteraard op werkdagen bereikbaar via onze telefoon voor eventuele vragen.

Met vriendelijke groeten,

Team van de Tandartspraktijk Tjiam.